Kycklingbröst med ajvarsås

Du behöver 4 st kycklingfiléer 2 msk smör 1 dl ajvar (paprikapasta) 1 dl crème fraîche kokbar 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1.5 msk maizenaredning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 dl ajvar (paprikapasta)
  • 1 dl crème fraîche kokbar
  • 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk maizenaredning ljus

Sallad:

150 g sockerärter
1 st lök knippa
2 dl vatten + 1 msk smör
0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar,
1 krm strösocker
100 g champinjoner
0.5 st citron saft av
vattenkrasse

Dressing:

0.5 dl olivolja eller avokadoolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingfiléerna. Bryn dem runtom i smör i en stekpanna med hög kant eller en traktörpanna.

2
Vispa samman ajvar, creme fraiche, vatten och smulad buljongtärning. Häll såsen över kycklingfiléerna, koka upp och sjud dem 15–20 minuter tills de precis är genomstekta (endast helt klar köttsaft sipprar ut när man sticker i filéns tjockaste del).

3
Koka under tiden sockerärter och klyftad färsk knipplök cirka 3 minuter i vatten med smör, salt, peppar och socker. Låt svalna till ljummet. Skiva champinjoner och pressa citronsaft över.

4
Fördela grönsakerna på fyra tallrikar, droppa över hopskakad dressing av olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp en kycklingfilé till var och en och skeda på såsen.

5
Servera ris till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top