Kyckling med parmesanfyllning

Du behöver 1 1/2 dl parmesanost, riven 1 1/2 dl hackad bladpersilja 2 vitlöksklyftor, finhackade 1/2 dl olivolja salt och nymalen svartpeppar 4 kycklingfiléer (ca...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl parmesanost, riven
  • 1 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer (ca 600 g), gärna med skinnet kvar
  • 2 msk smör + 2 msk olja till stekning
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 g pasta
  • 8–10 cocktailtomater, halverade

Gör så här

1
Blanda parmesan, persilja, vitlök, olja, salt och svartpeppar till en smulig röra.

2
Skär en ficka på längden i varje kycklingfilé och fyll med röran.

3
Salta och peppra kycklingen, stek gyllene i smör och rapsolja i 2 minuter på båda sidor och lägg upp på ett fat. Bryn champinjonerna i pannan, tillsätt mer olja och smör vid behov. Häll i lök och vitlök och stek ytterligare en minut. Lägg tillbaka kycklingen, häll i grädde, vatten och vinäger och sjud på medelvärme i cirka 10 minuter. Kycklingen är genomstekt när saften är klar.

4
Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen.

5
Ta upp och skiva kycklingen. Rör ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar och servera med kycklingen och cocktailtomater. Garnera med persilja och parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top