Du behöver
- 1 1/2 dl parmesanost, riven
- 1 1/2 dl hackad bladpersilja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 dl olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 kycklingfiléer (ca 600 g), gärna med skinnet kvar
- 2 msk smör + 2 msk olja till stekning
- 200 g champinjoner, skivade
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl vatten
- 1 msk vitvinsvinäger
- 500 g pasta
- 8–10 cocktailtomater, halverade
Gör så här
1
Blanda parmesan, persilja, vitlök, olja, salt och svartpeppar till en smulig röra.
2
Skär en ficka på längden i varje kycklingfilé och fyll med röran.
3
Salta och peppra kycklingen, stek gyllene i smör och rapsolja i 2 minuter på båda sidor och lägg upp på ett fat. Bryn champinjonerna i pannan, tillsätt mer olja och smör vid behov. Häll i lök och vitlök och stek ytterligare en minut. Lägg tillbaka kycklingen, häll i grädde, vatten och vinäger och sjud på medelvärme i cirka 10 minuter. Kycklingen är genomstekt när saften är klar.
4
Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen.
5
Ta upp och skiva kycklingen. Rör ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar och servera med kycklingen och cocktailtomater. Garnera med persilja och parmesanost.