RECEPT FRÅN IK

Kyckling i kokosmjölksbuljong

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 st röd lök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3-4 dl broccolibuketter
  • grillade kycklingfiléer 1 stor eller 2 små
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.25 st ark nori sjögräsark
  • 5 dl hönsbuljong från tärning
  • 1 st burk kokosmjölk 400 ml
  • koriander eller thaibasilika, 1 kvist
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk fisksås
  • 1-2 msk chilisås på flaska
  • 4 prt nudlar t.ex risnudlar
  • Extra garnering

  • 1 msk rostade sesamfrön
  • chiliflakes
  • thaibasilika eller koriander

Gör så här

1

Mjukkoka, skala och dela äggen.

2

Skala och skiva löken tunt, använd gärna mandolin. Blanda lök och socker i en skål, tills löken börjar safta sig. Blanda i vinäger.

3

Ångkoka eller lättkoka broccolibuketterna.

4

Skär kycklingen i tunna skivor. Hacka jordnötterna. Klipp noriarket i tunna strimlor.

5

Blanda buljong, kokosmjölk och thaibasilika i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 3 minuter. Ta upp och kasta basilikan. Smaksätt buljongen med limesaft, fisksås och chilisås och håll den varm.  

6

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag. Fördela nudlarna i 4 djupa tallrikar eller skålar. Fördela över kokosmjölksbuljongen. Toppa med kycklingskivor, broccolibuketter, picklad rödlök, jordnötter och ägghalvor. Garnera med noristrimlor, sesamfrö, chiliflingor och thaibasilikablad.


Kommentar:
Nudelsoppa kan varieras med det man har hemma, här rundas den av med kokosmjölk och toppas med kyckling, jordnötter och ägghalvor.

Recept