Läsar-recept

Kyckling i gorgonzolasås med druvor och valnötter

Du behöver kycklingfiléer kycklinglårfiléer eller fläskfilé, skuren i skivor salt svartpeppar smör eller olja 2.5 dl vatten 1 st buljongtärning höns- eller grönsak 2 dl...


4 portioner
Annons

Du behöver

  • kycklingfiléer kycklinglårfiléer eller fläskfilé, skuren i skivor
  • salt
  • svartpeppar
  • smör eller olja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning höns- eller grönsak
  • 2 dl crème fraîche (kokbar)
  • gorgonzolaost ca 40 g
  • vindruvor gärna kärnfria, halverade
  • 10 st valnötskärnor delade

Gör så här

1
Salta, peppra och bryn köttet. Slå på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka tills köttet är mört. Ta upp filéerna och håll dem varma.

2
Tillsätt creme fraiche och osten som mosats. Låt koka samman till en krämig sås.

3
Lägg i köttet och hetta upp allt. Strö över druvor och nötter. Servera kokt potatis och broccoli som tillbehör.


Kommentar:
Tips! Gör gärna en dubbel mängd sås eftersom den är så god.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top