Du behöver
- kycklingfiléer kycklinglårfiléer eller fläskfilé, skuren i skivor
- salt
- svartpeppar
- smör eller olja
- 2.5 dl vatten
- 1 st buljongtärning höns- eller grönsak
- 2 dl crème fraîche (kokbar)
- gorgonzolaost ca 40 g
- vindruvor gärna kärnfria, halverade
- 10 st valnötskärnor delade
Gör så här
1
Salta, peppra och bryn köttet. Slå på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka tills köttet är mört. Ta upp filéerna och håll dem varma.
2
Tillsätt creme fraiche och osten som mosats. Låt koka samman till en krämig sås.
3
Lägg i köttet och hetta upp allt. Strö över druvor och nötter. Servera kokt potatis och broccoli som tillbehör.
Tips! Gör gärna en dubbel mängd sås eftersom den är så god.