Kryddstekt lax med palsternackspuré

Du behöver Palsternackspuré: 500 g palsternackor 500 g potatis mjölig 1 dl grädde 2 dl mjölk salt och peppar 2 msk timjan hackad, färsk Lax:...


4 portioner

Du behöver

Palsternackspuré:

500 g palsternackor
500 g potatis mjölig
1 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar
2 msk timjan hackad, färsk

Lax:

4 bitar lax benfri
1 msk chiliflakes
1 msk korianderfrö krossade
1 tsk spiskummin
salt
matolja till stekning

Tillbehör:

300 g champinjoner delade
1 msk smör + 1 msk olivolja
400 g spenat plockad och skjöld
salt och peppar

Gör så här

1
Puré: Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Slå bort vattnet, ånga av och häll på grädde och mjölk. Låt vätskan nästan koka in helt. Kör till en slät puré i matberedare, salta och peppra och rör i timjan.

2

3
Lax: Vänd laxbitarna i kryddorna, salta. Stek dem runt om hastigt i oljan. Lägg på ett fat och efterstek i ugnen på 175 grader i 7 minuter.

4

5
Tillbehör: Bryn champinjonerna i smör och olivolja. Blanda i spenaten precis före servering så att den bara precis smälter ner. Salta och peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top