Kryddig kyckling med majskräm

Du behöver 4 st kycklingfiléer 2 st vitlöksklyftor 1 tsk mald spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 nypa chiliflakes 1 st pressad saft av lime 4...

Tillagningstid: 60 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 st pressad saft av lime
  • 4 msk ljus soja
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Majskräm

1 burk majskorn
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 tsk paprikapulver
1 nypa chiliflakes
1 tsk färsk timjan finhackad
2 msk pressad citronsaft
1 dl crème fraîche
salt och svartpeppar

Rött ris

4 prt rött råris
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st röd lök
1 st ask körsbärstomater
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1.5 msk koriander grovhackad. Persilja eller timjan går också bra
sallad till servering

Gör så här

1

Lägg ner kycklingfiléerna i en plastpåse med vitlök, kryddor, limesaft, soja, olivolja, salt och peppar. Knyt igen, massera in marinaden runtom och lägg påsen i kylen att marinera i minst 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

2

Lägg kycklingfiléer med marinad på en papprad plåt och baka mitt i ugnen i 20–30 minuter, tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.

3

Häll av spadet från majsen och hetta upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt majs, vitlök och kryddor. Fräs i cirka 5 minuter under omrörning och häll sedan upp i en mixer. Kör blandningen slät med pressad citronsaft och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. 

4

Koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Fräs lök och paprika i en panna.

5

Dela tomaterna i halvor och tillsätt. Krydda med lite salt och peppar. Häll upp riset i en skål och toppa med grönsakerna och grovhackade örter.

6

Skär kycklingen i skivor och servera med riset, majskrämen och en god sallad med dressing.


Kommentar:
Marinera kycklingen och tillaga i ugn för smakrikt och saftigt resultat. Krämig majskräm och rustikt ris med rostade grönsaker passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top