Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa chiliflakes
- 1 st pressad saft av lime
- 4 msk ljus soja
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Majskräm
1 burk majskorn
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 tsk paprikapulver
1 nypa chiliflakes
1 tsk färsk timjan finhackad
2 msk pressad citronsaft
1 dl crème fraîche
salt och svartpeppar
Rött ris
4 prt rött råris
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st röd lök
1 st ask körsbärstomater
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1.5 msk koriander grovhackad. Persilja eller timjan går också bra
sallad till servering
Gör så här
Lägg ner kycklingfiléerna i en plastpåse med vitlök, kryddor, limesaft, soja, olivolja, salt och peppar. Knyt igen, massera in marinaden runtom och lägg påsen i kylen att marinera i minst 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
Lägg kycklingfiléer med marinad på en papprad plåt och baka mitt i ugnen i 20–30 minuter, tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.
Häll av spadet från majsen och hetta upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt majs, vitlök och kryddor. Fräs i cirka 5 minuter under omrörning och häll sedan upp i en mixer. Kör blandningen slät med pressad citronsaft och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Fräs lök och paprika i en panna.
Dela tomaterna i halvor och tillsätt. Krydda med lite salt och peppar. Häll upp riset i en skål och toppa med grönsakerna och grovhackade örter.
Skär kycklingen i skivor och servera med riset, majskrämen och en god sallad med dressing.
Marinera kycklingen och tillaga i ugn för smakrikt och saftigt resultat. Krämig majskräm och rustikt ris med rostade grönsaker passar bra till.