Kryddig korv med varm quinoasallad

Du behöver 4 prt quinoa 75 g fetaost 100 g crème fraîche 0.5 kruka basilika 2 st tomater 1 st paprika gul 250 g chorizo...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt quinoa
  • 75 g fetaost
  • 100 g crème fraîche
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika gul
  • 250 g chorizo eller annan
  • korv kryddig
  • 1 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Mixa under tiden ihop fetaost, creme fraiche och basilika till en tjock sås, smaka av med salt och peppar och ställ svalt.

3
Dela tomater och paprika och ta bort kärnhusen och stjälkfästena. Tärna dem fint.

4
Dela korvarna tvärsöver och på längden. Stek dem gyllene i olivoljan. Lyft ur och håll varma.

5
Lägg i pinjenötter, paprika och tomat i pannan och fräs i en minut. Blanda fräset med den nykokta quinoan och servera med korvarna och såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top