Kryddig älgfilé marinerad över natten

Du behöver 800 g ryggbiff putsad 1 st röd chilifrukt urkärnad 5 st vitlöksklyftor 0.25 kruka färsk timjan 2 msk olivolja salt och vitpeppar Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g ryggbiff putsad
  • 1 st röd chilifrukt urkärnad
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 0.25 kruka färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Bind upp köttbiten om så behövs för en mer jämntjock bit. Gnid in köttet med chili, vitlök, timjan och olja. Låt det marinera över natten.

2
Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttbiten och bryn den runtom i smör i en stekpanna.

3

4
Stick in en köttermometer i köttbiten och lägg den i lilla långpannan. Stek köttet på nedre falsen i ugnen till

5
köttermometern visar 57 grader för blodigt, 60 grader för medium och 65 grader för välstekt. Cirka 30 minuter.

6
Ta ut köttet, linda in det i smörpapper eller folie och låt det vila 20 minuter innan det skärs upp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top