Du behöver
- 800 g ryggbiff putsad
- 1 st röd chilifrukt urkärnad
- 5 st vitlöksklyftor
- 0.25 kruka färsk timjan
- 2 msk olivolja
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Bind upp köttbiten om så behövs för en mer jämntjock bit. Gnid in köttet med chili, vitlök, timjan och olja. Låt det marinera över natten.
2
Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttbiten och bryn den runtom i smör i en stekpanna.
3
4
Stick in en köttermometer i köttbiten och lägg den i lilla långpannan. Stek köttet på nedre falsen i ugnen till
5
köttermometern visar 57 grader för blodigt, 60 grader för medium och 65 grader för välstekt. Cirka 30 minuter.
6
Ta ut köttet, linda in det i smörpapper eller folie och låt det vila 20 minuter innan det skärs upp.