Krusbärsmarmelad med kardemumma

Du behöver 2 kg krusbär halvmogna och snoppade 2 dl vatten 16 dl strösocker 1 msk kardemumma mortlad 3 st limefrukt saften Gör så här...

Tillagningstid: 60 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 kg krusbär halvmogna och snoppade
  • 2 dl vatten
  • 16 dl strösocker
  • 1 msk kardemumma mortlad
  • 3 st limefrukt saften

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser och låt koka cirka 1 timme.

2
Prova med lite marmelad på ett fat som ställs kallt. Blir provet marmeladlikt, är satsen klar.

3
Njut till kex med en skiva grönmögelost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top