Kronärtskockor och viltbiffar

Du behöver 2 st kronärtskockor stora Dip: 2 dl crème fraîche 1 msk balsamvinäger 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen 0.5 tsk strösocker Biffar:...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st kronärtskockor stora

Dip:

2 dl crème fraîche
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymalen
0.5 tsk strösocker

Biffar:

250 g viltskav tinad
1 st ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymalen
0.5 tsk strösocker
200 g blandfärs
smör lite att steka i

Gör så här

1
Om du vill undvika trådig kronärtskocksbotten snittar du stjälken runtom ytligt alldeles invid fästet. Bryt så av stjälken över en bänkkant. Ställ skockorna i en låg form med en bottenskyla vatten och täck ordentligt med plastfolie.

2
Mikra skockorna på högsta effekt, omkring 4 minuter per skocka. Känn med en sticka om skockbottnen är lagom mjuk och ta då ut skockan.

3
Halvera kronärtskockorna från topp till botten och skär försiktigt in mellan bottnen och den ludna mitten. Skrapa bort allt luddet med kniven.

4
Blanda cr?me fra”che med vinäger, salt, peppar och socker. Låt gärna stå och dra lite. Vid serveringsdags klickas vinägerdipen i groparna efter luddet på kronärtskockshalvorna.

5
Viltfärsbiffar: Mixa skaven till färs i matberedaren med ägg, salt, peppar och socker. Ta färsen ur matberedaren och blanda den hastigt med blandfärsen. Forma fyra lite ovala, ganska tunna biffar och grilla eller bryn dem på båda sidor över medelvärme. Grillar du är en grillwok bra, den håller biffarna obrutna under grillningen. När biffarna fått fin färg får de eftersteka på svagare värme i stekpannan, eller i kanten av grillgallret.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top