Krämig svampsås med pasta

Du behöver 3 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 8 dl skogssvamp t ex gula kantareller, rensad 1 msk smör 1 msk olivolja 2 krm currypulver...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 8 dl skogssvamp t ex gula kantareller, rensad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm currypulver
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk grönsaksfond konc
  • 400 g pasta t ex fettuccine
  • 1 dl bladpersilja finhackad
  • Parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen på medelvärme så att vätskan dunstar bort.

2
Höj värmen och lägg i smör, olja, lök, vitlök och curry. Fräs tills svampen har fått fin färg.

3
Häll på grädde och fond, låt puttra ihop i 2–3 minuter. Salta och peppra. Dra åt sidan så länge.

4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5
Lyft upp pastan med till exempel en tång direkt från kastrullen ner i svampsåsen. Tillsätt persilja. Vänd runt mycket väl. Servera med nyriven parmesan.


Kommentar:
TIPS! Spara receptet även för annan höstsvamp, till exempel Karl-Johan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top