Krämig quorngryta med äpple

Du behöver 1 st purjolök späd 1 bitar rotselleri ca 400 g 1 st morot stor 300 g quornbitar frysta smör och olja till stekning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök späd
  • 1 bitar rotselleri ca 400 g
  • 1 st morot stor
  • 300 g quornbitar frysta
  • smör och olja till stekning
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl ajvar relish mild
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1 st äpple syrligt och friskt
  • salt och peppar

Till servering

vildrisblandning

Gör så här

1
Ansa och skär purjon i cirka 1 centimeter breda bitar. Skär bort skalet på rotsellerin och skär den i sockerbitsstora bitar. Skala och skär moroten i breda slantar.

2
Bryn quornbitar i smör och olja i en rymlig gryta på hög värme tills de har fått färg. Lägg åt sidan och bryn grönsakerna med timjan i smör och olja tills de har fått lite färg.

3
Lägg tillbaka quorn i grytan och tillsätt grädde, vatten, ajvar och fond. Låt koka upp och sjud i 4–5 minuter tills grönsakerna känns nätt och jämnt mjuka.

4
Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Tillsätt det när cirka 1 minut av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Servera med vildris.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 462, Fett 23 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top