Du behöver

  • 4 prt pasta till exempel tagliatelle
  • 2 dl grädde
  • 4 st äggulor
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 prt lax varmrökt, à cirka 125 g
  • babyspenat ca 140 g färsk
  • 2 msk pepparrot nyriven

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vispa samman grädde, äggulor och saft och skal av citron i en skål. Salta och peppra.
2
Dra skinnet av laxen, ta bort det gråa köttet och bryt laxen i munsbitar.
3
Spara ett par deciliter av pastavattnet och häll av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i gräddkräm och spenat. Blanda om på svag värme tills pastan täcks av krämig sås, späd med pastavattnet vid behov. Vänd till sist varsamt i laxen.
4
Servera genast med riven pepparrot och extra svartpeppar.

Recept // Fler fiskrecept