Köttig viltwok

Du behöver 1 msk rapsolja 3 dl brytbönor (150 g) 1 pkt viltskav (240 g) eller älgskav 0.5 msk rapsolja 1 tsk sesamfrön 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl brytbönor (150 g)
  • 1 pkt viltskav (240 g) eller älgskav
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 dl purjolök skivad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl viltfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk maizenastärkelse
  • salt och svartpeppar

Att servera till:

pastasnäckor kokta stora

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna. Lägg i brytbönorna och stek dem medan de hela tiden lyfts och vänds med två rörgafflar. Ta upp bönorna på en djup tallrik när de börjar skrynkla sig. Håll dem varma under folie.

2
Halvtina viltskavet. Hetta upp oljan i wokpanna eller stekpanna. Lägg i sesamfröna och fräs dem 10 sekunder innan köttet smulas ner i pannan tillsammans med purjon. Lyft och vänd med två rörgafflar medan köttet steks tills det nätt och jämnt fått färg. Blanda ner bönorna.

3
Rör samman vatten, fond, soja och maizena. Häll såsen i pannan och woka tills såsen tjocknat och binder ihop ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet på en bädd av nykokt pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top