RECEPT FRÅN IK

Kotlettgryta med rotfrukter

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500-600 g benfri kotlettrad
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 5 st potatisar
  • 2 st palsternackor
  • 3 dl mellanmörk öl t ex Falcon Bayerskt
  • 3 st kalvbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 3 st lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1

Skär köttet i 8 jämntjocka skivor. Stek kotletterna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.

2

Skala dela och skiva löken och stek i smör tills den är mjuk och glansig. 

3

Skala och skiva morötter, potatis och palsternackor. 

4

Koka upp öl, buljongtärningar, vatten och socker i en kastrull och låt småkoka i någon minut så att buljongtärningarna löser upp sig.

5

Varva kotletter, lök, rotfrukter, lagerblad, kummin och bladpersilja i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, det tar cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mera salt.


Kommentar:
Kotletter och rotfrukter som får koka ihop i öl och mustig buljong blir en spännande och god vardagsmiddag.

Recept