RECEPT FRÅN IK

Korvgryta med merguez

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st merguezkorvar se tips
  • olja till stekning
  • 2 st knipplökar hackade
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burk krossade tomater à 400 g
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 burk kikärtor à 400 g, sköljda avrunna
  • salt, svartpeppar
  • Sallad

  • 1 st påse rucola 70 g
  • 2 st avokador
  • 1 pkt fetaost 150 g
  • citron skal och saft
  • god olivolja

Gör så här

1

Skiva korven och stek den till fin färg i lite olja. Plocka upp korven, sänk värmen och mjukstek lök och vitlök i cirka 5 minuter utan att de tar färg. Tillsätt spiskummin, chiliflakes och tomatpuré och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt krossad tomat, kycklingfond och korvar och låt puttra ihop i cirka 10 minuter. Häll i kik­ärter och låt puttra cirka 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

2

Lägg upp korvgrytan och servera med en sallad på rucola, skalade, urkärnade avokadohalvor och smulad fetaost. Riv över citronskal, pressa över citronsaft och ringla över olivolja.

3

Tips! Använder du rå merguezkorv måste den stekas innan den skivas, medan tillagad passar bra att skiva och sedan steka. 


Kommentar:
Korvgryta är en klassiker, här med kryddig lammkorv, kikärter och extra spiskummin och en fräsch sallad på avokado, rucola och fetaost.

Recept