Du behöver
- 2 st bratwurst
- 1 st potatis skalad och tärnad
- 0.5 st gul lök skivad
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1 msk olivolja
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl purjolök strimlad
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk kumminfrö stötta
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- 2 msk pressad citron
- 1 nypa socker
- salt och nymalen svartpeppar
- bladpersilja
Gör så här
1
Dela korvarna på längden och skiva dem. Stek i het panna så den får rejält med färg.
2
Fräs potatis, lök och vitlök i olivoljan utan att de får färg. Tillsätt tomater, purjo, vatten, fond och kryddor. Koka grytan i 15–20 minuter, smaka av med socker, salt och peppar. Blanda i den stekta korven och servera i skålar. Garnera med bladpersilja.