Korvgryta á la Reinfeldt

Du behöver 2 st bratwurst 1 st potatis skalad och tärnad 0.5 st gul lök skivad 2 st vitlöksklyftor skivade 1 msk olivolja 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st bratwurst
  • 1 st potatis skalad och tärnad
  • 0.5 st gul lök skivad
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk kumminfrö stötta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk pressad citron
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • bladpersilja

Gör så här

1
Dela korvarna på längden och skiva dem. Stek i het panna så den får rejält med färg.

2
Fräs potatis, lök och vitlök i olivoljan utan att de får färg. Tillsätt tomater, purjo, vatten, fond och kryddor. Koka grytan i 15–20 minuter, smaka av med socker, salt och peppar. Blanda i den stekta korven och servera i skålar. Garnera med bladpersilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top