Du behöver
- 1 st falukorv (550 g)
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g skogschampinjoner
- smör till stekning
- 0.75 dl chilisås
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 msk kalvfond konc
- salt och peppar
- 80 g babyspenat
- 400 g pasta
Gör så här
1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär korven i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och dela svampen i kvartar.
2
Fräs lök, vitlök och svamp i smör i en gryta så att den blir glansig och svampen har fått lite färg. Tillsätt korven och fräs i ytterligare en stund.
3
Tillsätt chilisås, grädde och fond. Låt puttra ihop i ett par minuter under lock. Salta och peppra. Vänd ner spenaten.
4
Koka pastan i vattnet och häll över i en serveringsskål. Vänd ner stroganoffen väl och servera.
Näringsvärde: Kcal 538,?Fett 23 g,?Kolhydrater 58 g, Fibrer 5 g