Korv med gurka i senapssås

Du behöver 1 kg slanggurka 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl grönsaksbuljong 1.5 dl kaffegrädde 1.5 msk senapsfrö lättstötta salt vitpeppar strösocker 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg slanggurka
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1.5 dl kaffegrädde
  • 1.5 msk senapsfrö lättstötta
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • 0.5 dl gräslök finklippt

Att äta till:

korv stekta med kryddig smak
kokt potatis gärna av mjölig sort

Gör så här

1
Skala gurkan och halvera den längs med. Ta bort kärnsträngen med hjälp av en sked. Skär gurkan i skivor.

2
Fräs gurkskivorna och låt dem ånga av i matfett i en stek- eller traktörpanna. Strö över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka försiktigt under omrörning cirka 15 minuter.

3
Smaksätt med senapsfrö, salt, vitpeppar och en nypa socker. Blanda till sist i gräslöken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top