Koreansk pannkaka med avokadosallad

Du behöver 3 dl vetemjöl 3 st ägg 2 dl mjölk 1 tsk salt 1 st squash (ca 300 g) 4 st salladslökar 1/2–1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 st squash (ca 300 g)
  • 4 st salladslökar
  • 1/2–1 st röd chili urkärnad
  • olja till stekning
  • 2 st avokado
  • 120 g babyspenat
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön rostade

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.

2
Skölj och riv under tiden squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan. Skölj och skiva salladslöken och hacka chilin. Blanda ner urkramat squashriv, lök och chili i pannkakssmeten.

3
Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av

4
smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.

5
Skala, kärna ur och skiva avokadorna och blanda med spenaten i en skål. Blanda soja och sesamolja, vänd ihop med salladen och toppa med sesamfrön.

6
Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med salladen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top