Kolakakor med tranbär

Du behöver 100 g smör 1 dl strösocker (90 g) 2 msk ljus sirap 2.5 dl vetemjöl (150 g) 1 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker...

Tillagningstid: 30 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker (90 g)
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma i en bunke till en smidig deg. Hacka tranbären något och tillsätt dem till degen. Lägg degen i kylen i 30 minuter. Tips  Kakorna kan bakas i förväg och frysas.

2

Rulla ut degen, på ett lätt mjölat bakbord, till 2 längder, nästan lika långa som plåten.

3

Lägg längderna på en papprad plåt och platta till dem något med handen. 

 

 

 

4

Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. 

 

 


Kommentar:
Klassiska kolakakor smaksatta med kanel, kardemumma och torkade tranbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top