Du behöver
- 4 bitar lax
- 1 dl vatten
- 3 msk hummerfond
- 1.5 dl mellangrädde
- 1 dl crème fraîche
- 2 tsk senap fransk eller vanlig
- 3 msk röd stenbitsrom
- 1 st dill finhackad
- salt
Tillbehör
potatis kokt pressad
blomkål eller broccoli, kokt
Gör så här
1
Rör ihop vatten, hummerfond, grädde, creme fraiche och senap i en vid kastrull.
2
Koka ihop såsen i någon minut under omrörning. Lägg laxbitarna i såsen och sjud på låg värme under lock i cirka tio minuter tills fisken är genomkokt. Ta av från värmen.
3
Lyft upp fiskbitarna och rör ner rom och dill i såsen. Smaka av och tillsätt salt om det behövs. Lägg tillbaka fisken i såsen och servera med pressad potatis och kokt blomkål eller broccoli.
Det här är ett praktiskt recept som inte kräver så mycket disk, eftersom fisken och såsen tillagas i ett. Rom och färsk dill på slutet gör såsen lyxig.
Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion