Kokospannacotta med blåbärssås

Du behöver 3 st gelatinblad 4 dl kokosmjölk 0.75 dl strösocker 1 dl vispgrädde 0.5 st citron saften Blåbärssås 4 dl blåbär frysta 0.5 dl...


5 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 st citron saften

Blåbärssås

4 dl blåbär frysta
0.5 dl vatten
0.5 dl florsocker

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölk, socker, grädde och saften av citron eller lime. Ta bort från värmen. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och rör ner dem så de smälter i kokosgrädden.

2
Låt svalna i några minuter. Rör om och häll upp i fem plastmuggar eller portionsformar som sköljts ur med kallt vatten.

3
Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.

4
Blåbärssås Mixa alla ingredienserna till en slät sås. Låt såsen stå i kylen till servering.

5
Ta fram pannacottorna en stund före servering och vänd upp dem på assietter. Skeda blåbärssås över varje portion och toppa eventuellt med några färska blåbär.


Kommentar:
Förutom tillagningstid tillkommer tid att stelna.
Detta är ett läsarrecept inskickat av Viktor Hagström i Töllsjö.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top