Klassisk brunsås

Du behöver 3.5 dl vatten 2 msk kalvfond på flaska 1 msk smör 2 msk vetemjöl 0.5 dl grädde 1 tsk kinesisk soja salt och...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

Rör ihop vatten och fond till en buljong. Smält smöret i en såskastrull och rör ner mjölet. Tillsätt buljongen, lite i taget under vispning. Låt såsen småkoka 4-5 minuter. Späd med grädde, smaka av med soja, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top