Kinesisk kycklinggryta med cashewnötter

Du behöver 1 dl cashewnötter naturella 1 st broccoli stånd 2 msk olivolja 3 st vitlöksklyftor finhackade 2 st gula lökar hackade 2 st kycklingfiléer...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl cashewnötter naturella
  • 1 st broccoli stånd
  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 st gula lökar hackade
  • 2 st kycklingfiléer strimlade
  • 2 msk soja mörk kinesisk
  • 2 msk majsena utrörd i 1 dl vatten
  • 2 msk råsocker mörkt
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st ingefära riven och pressad
  • 1 st bönor avspolade

Gör så här

1
Rosta nötterna i torr wok eller stekpanna och ställ åt sidan.

2
Skär ner broccolin i buketter, slanta stjälken, stek snabbt och hett i olja. Ställ åt sidan.

3
Slå ny olja i pannan fräs vitlök och lök genomskinliga. Tillsätt kycklingen och stek nästan klar.

4
Tillsätt soja, majsena och vatten, socker, sesamolja och inge­färsjuice. Låt grytan tjockna på lägre värme.

5
Tillsätt svarta bönor och broccoli. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Toppa med nötter och servera med ris.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 564
Fett 16 g
Kolhydrater 71 g
Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top