Du behöver
- 700 g fläskfilé
- 2 msk olja salt
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 200 g champinjoner färska
- 4 skiva ananas i burk
- sås
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl apelsinsaft färskpressad
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk majsenamjöl + 0.5 dl vatten
Gör så här
1
Skär köttet i 2 centimeter stora kuber. Hetta upp oljan i en stor gryta. Lägg i köttbitarna och stek dem hastigt så att de får fin färg runt om. Salta lätt. Ta upp köttet och låt det rinna av på hushållspapper.
2
Ansa och skär paprika, lök, purjo och champinjoner i bitar. Häll olja i grytan och fräs grönsakerna mjuka i några minuter under omrörning.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt ananasen skuren i bitar.
4
Rör ihop ingredienserna till såsen i en bunke och häll i grytan. Koka upp under omrörning.
Servera grytan med kokt ris och en sallad.
Detta är ett läsarrecept från Kenneth Hansson i Borås.