Kinagryta med fläskfilé och ananas

Du behöver 700 g fläskfilé 2 msk olja salt 1 st grön paprika 1 st röd paprika 1 st gul lök 1 st purjolök 200...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • 2 msk olja salt
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 200 g champinjoner färska
  • 4 skiva ananas i burk
  • sås
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl apelsinsaft färskpressad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk majsenamjöl + 0.5 dl vatten

Gör så här

1
Skär köttet i 2 centimeter stora kuber. Hetta upp oljan i en stor gryta. Lägg i köttbitarna och stek dem hastigt så att de får fin färg runt om. Salta lätt. Ta upp köttet och låt det rinna av på hushållspapper.

2
Ansa och skär paprika, lök, purjo och champinjoner i bitar. Häll olja i grytan och fräs grönsakerna mjuka i några minuter under omrörning.

3
Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt ananasen skuren i bitar.

4
Rör ihop ingredienserna till såsen i en bunke och häll i grytan. Koka upp under omrörning.


Kommentar:
Servera grytan med kokt ris och en sallad.
Detta är ett läsarrecept från Kenneth Hansson i Borås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top