Kikärtspannkakor med taleggio-ost

Du behöver 2.5 dl kikärtsmjöl 2 st ägg 2 dl vatten varav 1 dl kokande 0.75 tsk salt 1 msk rosmarin hackad majsolja till stekning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl kikärtsmjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl vatten varav 1 dl kokande
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk rosmarin hackad
  • majsolja till stekning
  • 100 g ost eller annan smakrik kittost
  • 1 st körsbärstomater (250 g)
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Vispa ihop mjölet med äggen och 1 deciliter kallt vatten. Tillsätt det kokande vattnet, salt och rosmarin. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

2
Stek pannkakor i rikligt med olja på medelvärme.

3
Sätt ugnen på 250 grader och grill om pannkakorna ska gratineras. Lägg dem i en ugnssäker form. Skiva osten och lägg den på pannkakorna. Gratinera i mitten av ugnen i 3–5 minuter tills osten har fått fin färg.

4
Halvera tomaterna och vänd runt med basilika och olivolja. Salta och peppra. Servera till pannkakorna.


Kommentar:
Tips! Kikärtsmjöl är matigt och nyttigt, och finns i hälsokostaffären. Näringsvärde: Kcal 476, Fett 28 g, Kolhydrater, 33 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top