Du behöver
- 5-6 st kycklinglår med ben
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 2-3 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 tsk harissa
- 1 st hönsbuljongtärningar
- 2.5 dl vatten
- 1 burk krossade tomater
- 2 burk burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna
Till garnering och servering
finhackad persilja
gott bröd
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen på en papprad plåt. Salta och peppra. Sätt plåten i mitten av ugnen och ugnsstek kycklingen 25 minuter, vänd en gång under tillagningstiden.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i oljan cirka 3 minuter i ugnssäker panna. Blanda i tomatpuré, harissa och smulad buljongtärning. Späd med vattnet och häll i tomaterna, mosa hela tomater med en gaffel. Koka såsen cirka 5 minuter. Häll i kikärterna och koka cirka 10 minuter.
Lägg kycklingen i pannan med kikärterna. Sätt pannan i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 10 minuter eller tills kycklingen är klar. Garnera med finhackad persilja. Servera med gott bröd.
Harissa sätter smak på den lättlagade kikärtspannan. Smaka dig fram till önskad styrka. Du kan också laga rätten med färdiggrillade kycklingdelar.