RECEPT FRÅN IK

Kikärtspanna med kyckling

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5-6 st kycklinglår med ben
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk harissa
  • 1 st hönsbuljongtärningar
  • 2.5 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 burk burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna
  • Till garnering och servering

  • finhackad persilja
  • gott bröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen på en papprad plåt. Salta och peppra. Sätt plåten i mitten av ugnen och ugnsstek kycklingen 25 minuter, vänd en gång under tillagningstiden. 

2

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i oljan cirka 3 minuter i ugnssäker panna. Blanda i tomatpuré, harissa och smulad buljongtärning. Späd med vattnet och häll i tomaterna, mosa hela tomater med en gaffel. Koka såsen cirka 5 minuter. Häll i kikärterna och koka cirka 10 minuter. 

3

Lägg kycklingen i pannan med kikärterna. Sätt pannan i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 10 minuter eller tills kycklingen är klar. Garnera med finhackad persilja. Servera med gott bröd.


Kommentar:
Harissa sätter smak på den lättlagade kikärtspannan. Smaka dig fram till önskad styrka. Du kan också laga rätten med färdiggrillade kycklingdelar.

Recept