Du behöver
- 2 pkt ätfärdiga kikärter
- 1 tsk olivolja
- salt, svartpeppar
- ca 400 g salsiccia
- 4 nävar späd mangold eller spenat
- 1 knippe rädisor
- 1 granatäpple
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1/4 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
Gör så här
1
Skölj kikärterna, låt rinna av och sedan torka på kökspapper eller ren handduk. Rosta till lite mörkare färg i lätt oljad het stekpanna. Skaka runt ärterna under stekningen.
2
Pricka korvarna tätt och stek i ganska hett järn.
3
Skölj och skaka av bladen. Skölj och skiva rädisor. Vräng kärnorna ur halverat granatäpple. Blanda med kikärterna till sallad.
4
Kläm juice ur den andra halvan av granatäpplet, 2 matskedar räcker. Skaka samman med olja, vinäger, salt och peppar. Droppa dressing över salladen, servera med korvarna.
Näringsvärde: kcal 469, fett 24 g, kolhydrater 32 g, fiber 21 g