Key lime cheesecake med apelsin

Du behöver 1.5 st gelatinblad 8 st digestivekex 0.5 tsk kanel malen 1.5 dl vispgrädde 1 st burk kondenserad mjölk, sötad lime rivet skal och...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 8 st digestivekex
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st burk kondenserad mjölk, sötad
  • lime rivet skal och av

Topping

2 st apelsiner
mynta ev färsk

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Krossa kexen till smulor och blanda med kanel.

2
Fördela smulorna i fyra lite större eller åtta mindre glas.

3
Vispa grädden i en bunke. Vispa ner kondenserad mjölk och lime-skal. Smält gelatinet i limesaften i en kastrull och rör ner det i smeten.

4
Fördela smeten i glasen. Ställ kallt i minst två timmar, gärna över natten.

5
Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i små bitar. Fördela i glasen. Garnera eventuellt med mynta.


Kommentar:
Lägg till 2 timmar i kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top