Du behöver
- 1.5 st gelatinblad
- 8 st digestivekex
- 0.5 tsk kanel malen
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 st burk kondenserad mjölk, sötad
- lime rivet skal och av
Topping
2 st apelsiner
mynta ev färsk
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Krossa kexen till smulor och blanda med kanel.
2
Fördela smulorna i fyra lite större eller åtta mindre glas.
3
Vispa grädden i en bunke. Vispa ner kondenserad mjölk och lime-skal. Smält gelatinet i limesaften i en kastrull och rör ner det i smeten.
4
Fördela smeten i glasen. Ställ kallt i minst två timmar, gärna över natten.
5
Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i små bitar. Fördela i glasen. Garnera eventuellt med mynta.
Lägg till 2 timmar i kyl.