Kebab med myntasås

Du behöver 240 g kebabkött några blad isbergssallad, strimlade 2 pitabröd 1 liten gul lök, skivad 1 tomat, skivad 4 peperoni 2 dl matlagningsyoghurt 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 240 g kebabkött
  • några blad isbergssallad, strimlade
  • 2 pitabröd
  • 1 liten gul lök, skivad
  • 1 tomat, skivad
  • 4 peperoni
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk färsk mynta, strimlad
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 nypa salt
  • Garnityr:
  • färsk persilja
  • Tillbehör
  • färsk frukt av valfri sort

Gör så här

1
Stek kebabköttet enligt förpackningens anvisningar.

2
Placera isbergsalladen i botten av pitabröden. Lägg kebabkött, lök, tomat och peperoni ovanpå salladen.

3
Blanda matlagningsyoghurten med pressad citron, mynta, svartpeppar och salt i en rymlig skål. Häll över rikligt med sås på kebaben. Toppa med färsk persilja och servera tillsammans med färsk frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top