Krämig kasslergratäng med broccoli

Solveig Kempes lättfixade kasslergratäng görs av bara fem ingredienser.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g broccolibuketter frysta
  • smör till formen
  • 400 g kassler i bit
  • 1 st bearnaisesåspulver
  • 3 dl mjölk
  • 100 g riven ost

Tillbehör:

potatis kokt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina broccolin och skär i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform.
2
2. Skär kassler i tunna skivor och lägg på broccolin.
3
3. Koka upp bearnaisesåspulvret i mjölken under vispning. Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost.
4
4. Gratinera mitt i ugnen i 20–30 minuter tills osten smält och börjar få färg.
5
Servera gärna kasslergratängen med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top