Smörrebröd med rostbiff & karamelliserad lök

Ett äkta smörrebröd har generöst med fyllning. Här rostbiff och läcker lök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 4 skiva rågbröd
  • smör
  • 100 g färskost
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 1.5 msk hackad persilja
  • salladsblad
  • 8 skiva rostbiff
  • 2 st saltgurkor
  • 0.5 st röd paprika

Karamelliserad lök

2 st gula lökar
2 msk smör
1 msk strösocker
1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

1

Bred smör på brödskivorna.

2

Blanda färskost med riven pepparrot och hackad persilja.

3

Fördela salladsbladen på bröden och lägg på rostbiffen.

4

Skiva gurkorna tunt på längden. Strimla paprikan. Fördela allt på bröden.

5

Klicka ut färskostblandningen på kanten.

6

Karamelliserad lök Skala och skiva löken. Hetta upp smöret på hög värme och bryn löken. Sänk värmen och låt löken mjukna 10 minuter. Tillsätt sockret. Häll på vinäger och låt koka in.

7

Toppa med karmelliserad lök och persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top