Kantarellpizza med fetaost

Du behöver 1 st pizzadeg (utan sås) Topping: 1 l kantareller rensade 2.5 msk smör till stekning 1.5 dl crème fraîche 150 g fetaost 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st pizzadeg (utan sås)

Topping:

1 l kantareller rensade
2.5 msk smör till stekning
1.5 dl crème fraîche
150 g fetaost
4 msk salladslök eller gräslök
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2
2. Rulla ut degen tillsammans med papperet på en plåt. Sporra eller skär degen i fyra pizzabottnar. Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen 12–15 minuter, eller tills de fått fin färg.

3
3. Fräs kantarellerna (stora svampar delade) knapriga i smöret 5–10 minuter.

4
4. Ta ut pizzabottnarna och låt svalna cirka 5 minuter. Bred på crème fraîche. Smula över fetaosten. Toppa med kantarellerna och löken. Salta och peppra.


Kommentar:
Tips! Komplettera gärna pizzan med grönsallad eller tomatsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top