Kanelparfait med chokladsås

Du behöver 6 dl vispgrädde 6 st äggulor 1 msk vaniljsocker 1 msk kanel malen 1.5 dl strösocker Chokladsås 1 dl strösocker 1 dl kakao...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 6 st äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel malen
  • 1.5 dl strösocker

Chokladsås

1 dl strösocker
1 dl kakao
0.5 krm salt
1 dl vatten

Till servering

bräck med valnötter se recept
citrussallad se recept

Gör så här

1

 Vispa grädden till mjuka toppar i en plastbunke.

2

Vispa äggulor, vaniljsocker, kanel och socker ljust och pösigt i en plastbunke.

3

Vänd försiktigt ihop grädden med äggvispet.

4

Häll parfaitmassan i en glass- eller sockerkaksform (cirka 1 1/2 liter). Sätt på tillhörande lock eller täck med plastfilm. Ställ formen i frysen över natten.

5

Chokladsås Mät upp strösocker, kakao och salt i en kastrull. Blanda i vattnet i 2–3 omgångar och rör om så att allt blandas.

6

Koka upp såsen under omrörning.  Sjud sedan tills såsen är tjock och blank, 5–8 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. 

7

Ta ut parfaitformen ur frysen och doppa den cirka 1/2 minut i hett vatten i en bunke, stjälp upp på ett fat och temperera parfaiten i kylskåp cirka 20 minuter. Garnera parfaiten med chokladsås och krossad bräck och servera med citrussallad.

8

Tips Parfaiten kan göras upp till en vecka i förväg. Har du inte tid att göra parfait, fuska genom att blanda köpt vaniljglass med malen kanel.


Kommentar:
Kanelparfaiten gjord i fin form ser lyxig ut, men är inte svår att göra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top