Kanelgratinerad grapefrukt

Du behöver 2 st grapefrukt helst blod- 3 msk farinsocker Kanelsås: 2 dl kaffegrädde 4 st äggulor 0.5 dl strösocker 1 st kanelstång Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st grapefrukt helst blod-
  • 3 msk farinsocker

Kanelsås:

2 dl kaffegrädde
4 st äggulor
0.5 dl strösocker
1 st kanelstång

Gör så här

Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Sjud under omrörning tills den tjocknat. Ta av såsen från värmen och kyl ner den i kallt vattenbad. Dela grapefrukterna. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över farinsockret. Gratinera dem i 200 grader mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Servera dem genast med den kalla kanelsåsen till.


Kommentar:
Citrusfrukter har många användningsområden. Prova att laga våra smarriga desserter och goda marinader och inläggningar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top