Du behöver
- 1 st gul lök
- 500 g spetskål eller vitkål
- 3 msk smör
- 500 g lammfärs
- 1 st lagerblad
- 1 msk timjan finhackad
- salt
- svartpeppar
- 1 msk ljus sirap
- 2 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
Till servering
rårörda lingon
potatis nykokt
snabbsyrade grönsaker
Gör så här
Skala löken och finhacka. Strimla kålen fint.7 Servera med kokt potatis, syrade grönsaker och rårörda lingon.
Hetta upp hälften av smöret i en rejäl stekpanna och fräs färsen tills den är genomstekt.
Tillsätt resten av smöret, lök och vitkål och fräs tills kålen och löken fått fin färg och mjuknat.
Tillsätt lagerblad och timjan och krydda med lite salt och peppar.
Ringla över sirap och stek ytterligare någon minut.
Häll på kalvfond och grädde och puttra samman till en krämig konsistens. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Inga korslagda sparrisar här inte. Vi bjuder på värmande, rustik mat som serveras direkt ur pannan.