Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 500 g spetskål eller vitkål
  • 3 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk timjan finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering

  • rårörda lingon
  • potatis nykokt
  • snabbsyrade grönsaker

Gör så här

1

Skala löken och finhacka. Strimla kålen fint.7   Servera med kokt potatis, syrade grönsaker och rårörda lingon.

2

Hetta upp hälften av smöret i en rejäl stekpanna och fräs färsen tills den är genomstekt. 

3

Tillsätt resten av smöret, lök och vitkål och fräs tills kålen och löken fått fin färg och mjuknat. 

4

Tillsätt lagerblad och timjan och krydda med lite salt och peppar. 

5

Ringla över sirap och stek ytterligare någon minut. 

6

Häll på kalvfond och grädde och puttra samman till en krämig konsistens.  Smaka av om det behövs mer salt och peppar.  

 

 

 

 

 

 


Kommentar:
Inga korslagda sparrisar här inte. Vi bjuder på värmande, rustik mat som serveras direkt ur pannan.

Recept // Fler lammfärsrecept