Du behöver
- 500 g kalkonfilé
- smör till stekning och form
- salt och peppar
- 1 kruka basilika bladen
- 200 g färskost
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 200 g cocktailtomater
- 1 dl riven ost
Till servering
kokt potatis
en god sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kalkonköttet i skivor. Stek det i smör, lite i taget, i het stekpanna. Salta och peppra. Köttet ska få färg, men inte bli genomstekt.
Lägg kalkonköttet i en smord, ganska liten ugnsform (cirka 15 x 20 centimeter).
Stöt basilikabladen i en mortel. Blanda basilika, färskost, dijonsenap, vispgrädde i en bunke, krydda med salt och peppar.
Bred röran ovanpå köttet. Skär tomaterna i skivor. Strö tomat och ost ovanpå röran. Gratinera i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kolla att kalkonfilén är genomstekt. Servera med kokt potatis och en sallad.
Mortlade basilikablad, dijonsenap och färskost blir ett smakrikt täcke på kalkonfilégratängen.