Kalkongratäng med basilika

Du behöver 500 g kalkonfilé smör till stekning och form salt och peppar 1 kruka basilika bladen 200 g färskost 1 msk dijonsenap 1 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalkonfilé
  • smör till stekning och form
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika bladen
  • 200 g färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl riven ost

Till servering

kokt potatis
en god sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kalkonköttet i skivor. Stek det i smör, lite i taget, i het stekpanna. Salta och peppra. Köttet ska få färg, men inte bli genomstekt.

2

Lägg kalkonköttet i en smord, ganska liten ugnsform (cirka 15 x 20 centimeter).

3

Stöt basilikabladen i en mortel. Blanda basilika, färskost, dijonsenap, vispgrädde i en bunke, krydda med salt och peppar.

4

Bred röran ovanpå köttet. Skär tomaterna i skivor. Strö tomat och ost ovanpå röran. Gratinera i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kolla att kalkonfilén är genomstekt. Servera med kokt potatis och en sallad.


Kommentar:
Mortlade basilikablad, dijonsenap och färskost blir ett smakrikt täcke på kalkonfilégratängen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top