Läsar-recept

Kålgryta med köttfärs

Du behöver 500 g fläskfärs olja att steka i 3 näve vitkål salt och vitpeppar 2.5 dl vatten 1 st buljongtärning tillbehör kokt potatis lingonsylt...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • olja att steka i
  • 3 näve vitkål
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning

tillbehör

kokt potatis
lingonsylt

Gör så här

1
Fräs färsen i lite olja. Strimla vitkålen och bryn också den i några minuter salta och peppra.

2
Varva färs och kål i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt puttra medan potatisen kokar, cirka 25 minuter.

3
Servera grytan med potatis och lingonsylt.


Kommentar:
“Vitkål är ett bra och nyttigt sätt att dryga ut köttfärs. Smaken påminner mycket om kålpudding och lingonsylten ger syrligt sting till det hela. Gör gärna dubbel sats och frys in.”
Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top