Kaka med kardemumma

Du behöver 100 g smör rumsvarmt 40 g strösocker 0.5 tsk vaniljsocker 140 g vetemjöl 1 msk strösocker 1 msk kardemummakärnor mortlade Gör så här...


0 portioner

Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 40 g strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 140 g vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor mortlade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 100 g rumsvarmt smör med 40 g strösocker och 1/2 tsk vaniljsocker. Vispa varsamt i 140 g

2
vetemjöl och tryck ihop till en deg. Forma till en rulle och rulla den i en blandning av 1 msk strösocker och 1 msk kardemummakärnor, mortlade. Skär i centimetertjocka skivor och lägg på papprad plåt. Tryck till kakorna något och grädda i 8–10 minuter. Låt svalna på plåt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top