Kaffemousse med hallon

Du behöver 50 g mörk choklad minst 70% 2 msk kaffelikör (kan uteslutas) 2 msk snabbkaffe 2 st äggulor 2 msk socker 3 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 50 g mörk choklad minst 70%
  • 2 msk kaffelikör (kan uteslutas)
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 3 dl vispgrädde

Till garnering

hallon citronmeliss

Gör så här

Smält blockchokladen på svag värme i en kastrull med likör och kaffe. Ta kastrullen från plattan och rör i gulor och socker. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner chokladröran i grädden. Häll moussen i kaffekoppar och ställ kallt i minst en timme. Toppa med hallon och citronmeliss före serveringen.


Kommentar:
Tillagningstid: 30 min + 1 timme i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top