Julsallad med äpple

Du behöver Dressing 3 msk äppelcidervinäger 1 krm flingsalt 1 msk ljust muscovadosocker 3 msk rapsolja Sallad 1 st grönkål stort blad, ansad i bitar...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

Dressing

3 msk äppelcidervinäger
1 krm flingsalt
1 msk ljust muscovadosocker
3 msk rapsolja

Sallad

1 st grönkål stort blad, ansad i bitar
6 st brysselkål de plockade bladen
150 g rödkål finstrimlad
2 st röda äpplen tunt skivade
0.5 st ask smörgåskrasse
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1

Vispa ihop dressingen. Lägg kålsorter och äpple på ett fat.

2

Ringla över dressing och toppa med krasse och sesamfrön.


Kommentar:
En fräsch sallad passar bra på julbordet, sesamfrön ger nötighet och från smörgåskrassen kommer lite pepprighet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top