Julgranola med kanel

Du behöver 1 dl nötter mandel eller hasselnötter 5 dl havregryn 0.5 dl riven kokos 1 dl äppeljuice 1 st apelsin vältvättad, det yttersta finrivna...

Tillagningstid: 45 minuter
8 deciliter

Du behöver

  • 1 dl nötter mandel eller hasselnötter
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl riven kokos
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 st apelsin vältvättad, det yttersta finrivna skalet
  • 0.75 dl flytande honung
  • 1 msk kanel malen
  • 1.5 tsk stött kardemumma
  • 2 krm salt
  • 1.5 dl torkade tranbär
  • 1.5 dl gula russin

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna ganska fint. Blanda med havregryn, kokos, äppeljuice, apelsinskal, honung, kryddor och salt i en bunke.

2

Strö ut blandningen på en papprad plåt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna och blanda sedan med tranbär och russin. Förvara i lufttät burk.  


Kommentar:
Gör en knaprig granola med smak av apelsin, kanel och kardemumma. Perfekt att ge bort i fin burk eller cellofanpåse!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top