Jalapeñopoppers ugnsbakade

Du behöver 8 st jalapeño 2 skiva bacon 50 g färskost 50 g cheddarost riven 1 msk gräslök finhackad 1 krm svartpeppar 1 msk smör...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st jalapeño
  • 2 skiva bacon
  • 50 g färskost
  • 50 g cheddarost riven
  • 1 msk gräslök finhackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 dl pankoströbröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Dela alla jalapeños på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked utan att skada fästet och väggen det sitter i, det gör att fyllningen inte rinner ut. 

2

Stek baconet gyllene och frasigt. Låt rinna av på hushållspapper och smula sedan sönder eller finhacka det. Blanda med färskost, riven cheddar, gräslök och peppar. Fyll jalapeñohalvorna med röran och släta till, fyllningen ska inte vara rågad (då bubblar den över i ugnen). 

3

Smält smöret i en panna och fräs vitlöken däri på medelvärme, passa så att den inte bränns. Rör i pankoströbrödet och blanda väl. Doppa den fyllda sidan av varje jalapeño i blandningen så att ytan blir helt täckt. Lägg dem med snittytan uppåt på papprad plåt och baka dem i ugnen i 15 minuter, tills fyllningen börjat bubbla och ströbrödet är gyllene och frasigt.

4

Tips Hur stark en grön (när de är fullmogna blir de röda) jalapeño är kan variera rejält. 


Kommentar:
Jalapeñopoppers är en kul förrätt, men passar också bra som drinktilltugg. De heta chilifrukterna är fyllda med ost och knaperstekt bacon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top