Inkokt makrill i gelé

Du behöver 2 st makrill stora 1 l vatten + 2 msk salt Lag: 5 st gelatinblad 5 dl vatten 1 msk ättiksprit 1.5 tsk...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st makrill stora
  • 1 l vatten + 2 msk salt

Lag:

5 st gelatinblad
5 dl vatten
1 msk ättiksprit
1.5 tsk salt
1 st lagerblad
5 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn

Garnering:

dillvippor
2 st tomatskivor
2 st citronskivor

Gör så här

1
Rensa och skölj makrillarna. Skär dem i 2-3 centimeter tjocka bitar. Lägg dem i saltat kallt vatten någon timme för att dra ur blodrester. Skölj. Lägg bitarna i en ugnssäker form.

2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Blanda samman övriga ingredienser till lagen. Koka upp lite av lagen och lös gelatinbladen i den heta lagen. Rör ner allt i den kalla lagen. Häll lagen över fiskbitarna så att bitarna nätt och jämnt täcks. Lägg i dill, tomat och citronskivor.

3
Sätt in formen på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 35 minuter. Känn med en sticka att fiskbitarna är färdiga helt igenom. Ställ formen kallt över natten så att geléet stelnar. Serveras kall ur formen.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top