Ingefärsmarmelad med sting

Du behöver 150 g ingefära 5 st äpplen (Granny Smith) 6 dl syltsocker (500 g) 5 dl vatten Gör så här 1 Skala den färska...


7 portioner

Du behöver

  • 150 g ingefära
  • 5 st äpplen (Granny Smith)
  • 6 dl syltsocker (500 g)
  • 5 dl vatten

Gör så här

1
Skala den färska ingefäran. Finhacka den i matberedare. Skala, kärna ur och finhacka äpplena.

2

3
Koka ingefäran i vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av i sil.

4
Blanda ingefära, äppelhack och socker i en tjockbottnad kastrull.

5

6
Häll på vattnet och låt koka kraftigt i 20–30 minuter. Gör marmeladprovet. Ta grytan från värmen och skumma väl.

7
Häll upp den färdiga marmeladen på rena glasburkar och sätt på tättslutande lock. Låt kallna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top