Indisk lammcurry med kryddig yoghurt och bönor eller ris

Du behöver 1 st gul lök hackad 3 st vitlöksklyftor hackade 2 st chilifrukt finhackade 1 st kanelstång olja gärna olivolja 2 tsk kanel 3...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 st chilifrukt finhackade
  • 1 st kanelstång
  • olja gärna olivolja
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk kardemumma mald
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk salt + salt till köttet
  • 3 msk tomatpuré
  • 10 st cocktailtomater små
  • svartpeppar
  • 1 kg lammgrytbitar
  • 3 st morötter skurna i stavar
  • 170 g kålrot skuren i stavar
  • 1 msk honung
  • 1 dl yoghurt
  • 1 st apelsin det rivna skalet

Kryddig yoghurt:

2 dl yoghurt
1 kruka mynta klippt
1 tsk spiskummin
salt svartpeppar

Tillbehör:

0.5 dl granatäppelkärnor eller russin
färsk koriander till pynt

Gör så här

1
Fräs löksorter, chili och kanelstång i olja. Tillsätt kanel, kummin, koriander, kardemumma, curry, salt, tomatpuré, de hela tomaterna och 5 deciliter vatten.

2

3
Låt småkoka en stund utan lock. Salta och peppra köttet. Bryn det ihop med rotsakerna.

4

5
Lägg ner det i grytan med kryddorna. Tillsätt 5 deciliter vatten och honungen. Låt småkoka 1 1/2–2 timmar eller tills köttet känns mört. Rör ner yoghurt och apelsinskal.

6

7
Hetta upp och smaka av. Rör ihop ingredienserna till den kryddiga yoghurten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top