Du behöver
- 2 st gula lökar
- morot (ca 300 g)
- 3 msk olivolja
- 2 st burkar kikärter sköljda och avrunna
- 1 tsk malen koriander
- 0.5 tsk spiskummin malen
- 2 krm malen ingefära
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- vatten ca 1 liter hett
- 0.5 st koriander kruka grovhackad
- svartpeppar nymalen
- 4 st bröd portionsbitar
Gör så här
1
Skala och hacka löken och morötterna. Fräs det hackade i oljan, cirka 5 minuter. Tillsätt kikärterna och fräs cirka 5 minuter. Krydda med koriander, spiskummin och ingefära och fräs cirka 1 minut.
2
Ta upp 4–6 msk av det frästa och spara till garneringen. Smula ner buljongtärningarna. Blanda i cirka hälften av vattnet och sjud soppan under lock cirka 10 minuter.
3
Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med stavmixer. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
4
Smaka av.
5
Fördela soppan i skålar och toppa med det sparade fräset och koriandern. Peppra.
6
Servera med bröd.
Tänk på att spiskummin kan variera i styrka och smak.
Smaka dig fram när du kryddar din soppa.