Du behöver
- 1 st schalottenlök hackad
- 1 bitar färsk ingefära fintärnad
- 2 st röd chili skivade
- 2 st noriblad strimlade
- matolja
- 1.5 l fläskbuljong från gårdagen
- japansk soja
- 250 g sobanudlar
- 200 g svamp t.ex. skogschampinjon, trattkantarell, shiitake, rensad och putsad
- kålrot råmarinerad från gårdagen
- blandade rotfrukter från gårdagen, strimlade
- fläsklägg från gårdagen
- 0.5 st kruka koriander
- buskkrasse (1 knippe buskkrasse)
Gör så här
1
1. Svetta lök, ingefära, chili och nori i lite olja i en kastrull.
2
Slå på buljongen och låt sjuda 5 minuter, smaka av med soja.
3
2. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå spänstiga (al dente).
4
Skiva svampen och stek den några minuter i lite olja.
5
3. Blanda nudlar och marinerad kålrot. Fördela i portionsskålar med rotfrukter, fläsklägg i bitar och svamp.
6
Slå på buljongen så att det täcker – den ska vara kokande het.
7
Toppa med koriander och ev buskkrasse och ät med pinnar.
8
Glöm inte att dricka buljongen när all mat är uppäten.
Se recept på fläsklägg och rotfrukter nedan.
Receptet kommer från Paul Svenssons kokbok “Den nya husmanskosten” (Norstedts).