Höstgryta på vildsvin

Du behöver 800 g vildsvinskött smör att steka i 16 st schalottenlökar skalade och grovhackade 3 dl tranbärsjuice 0.5 dl japansk soja 200 g trattkantareller...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g vildsvinskött
  • smör att steka i
  • 16 st schalottenlökar skalade och grovhackade
  • 3 dl tranbärsjuice
  • 0.5 dl japansk soja
  • 200 g trattkantareller eller annan svamp
  • 0.5 msk maizenaredning
  • salt ev
  • 1 dl lingon färska

Tillbehör:

potatismos med persilja

Gör så här

1
1 Putsa köttet, skär i grytbitar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en gryta.

2
2 Fräs schalottenlöken i stekpannan och lägg över i grytan.

3
3 Tillsätt 2 dl av tranbärsjuicen och soja. Sjud under lock 1 1/2 timme. Späd med mer tranbärsjuice om det behövs.

4
4 Stek svampen i smör. Kontrollera om köttet är mört. Om inte låt sjuda ytterligare. Rör ihop maizena med 1 msk tranbärsjuice och rör ner i grytan. Låt puttra några minuter till. Smaka eventuellt av med lite salt om det behövs.

5
5 Tillsätt svampen och lingonen till grytan precis före servering. Servera grytan med potatismos med persilja.


Kommentar:
– Det här är ett favorit­recept som jag ofta gör på hösten när det finns kantareller och lingon. Tranbärsjuicen tillför en god syrlighet till såsen, hälsar Birgitta Knutsson som gjort receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top